Job marketing is het onder de aandacht brengen van jouw vacature aan een specifieke doelgroep die aansluit bij de functie én jouw waarden als bedrijf. In 2000 kwamen we langs vacatures door pamfletten bij de supermarkt of advertenties in de krant. Dat is tegenwoordig wel anders. JobMarketing is een vereiste om jouw droomkandidaat te vinden.

De reden dat job marketing zo belangrijk is geworden komt eigenlijk omdat een overgroot deel van jouw ideale kandidaten al een baan heeft. Er is namelijk maar 10% van de mensen in Nederland werkloos. 15% van de werkende Nederlanders is tevreden met waar ze werken, maar 75% staat eventueel open voor een baan met verbeteringen. Dichter bij huis werken, woensdag middagen vrij, papa of mama dag en noem het zo maar op. Toch gaan deze mensen als ze ‘s avonds thuiskomen van werk, niet naar een vacature platform om te kijken voor een nieuwe baan. Wél pakken ze hun telefoon of tablet en scrollen door hun social media.

96% van de volwassen Nederlanders gebruikt social media. De een heeft Facebook, de ander Instagram en sommige hebben allebei. 1 op 10 mensen in Nederland gebruikt meer dan 1 social media platform per dag. OnJobs speelt daar mooi op in. Met job marketing zetten wij jouw vacature uit op social media. Dit doen we niet zomaar naar iedereen. Nee, wij zoeken zorgvuldig uit wie de vacature krijgt te zien door middel van hypertargeting. Hiermee kan je een doelgroep aangeven in een bepaalde regio met daarbij specifieke interesses/opleidingen. Niet alleen bereik je duizenden mensen uit jouw doelgroep. Maar je maakt indirect ook reclame voor jouw bedrijf.

Waar haal je jouw kandidaat mee over?

Job marketing draait om één ding: kandidaten verleiden om bij jou te komen werken. Juist die topkandidaten die al een baan hebben en wellicht werkzaam zijn bij een van jouw concurrenten zijn dé kandidaten die je wilt bereiken. Maar hoe onderscheidt je jezelf als werkgever? Heb je een tof kantoor? Bied je veel vakantiedagen? Zijn er mogelijkheden tot het volgen van een interne opleiding? Al deze voordelen kunnen een verschil maken en zorgen dat de ideale werknemer op jouw vacature gaat solliciteren. Goed personeel vinden in deze tijd is lastig. Denk dus goed na over wat jouw bedrijf te bieden heeft tegenover een ander.

Hoe helpt OnJobs hierbij?

Wij maken jouw vacature visueel. Social media gebruikers worden continu aangesproken met betaalde advertenties. Het is daarom van belang dat jij eruit springt met een boodschap waardoor een potentiële kandidaat blijft hangen én klikt op jouw vacature-post om meer informatie te vinden en eventueel te solliciteren. Beeld is daarbij van onschatbare waarde.

Dit in combinatie met de juiste doelgroep targeting gaat ervoor zorgen dat wij de topkandidaten bereiken die jij nodig hebt voor jouw vacature. Wanneer je kiest voor één van onze pakketten of de (Add-on) Hypertargeting Social Media, zorgen onze hypertargeting specialisten voor de perfecte instellingen.

Heb jij al goed beeldmateriaal van jouw bedrijf? Perfect! Dan kunnen wij daar mee aan de slag. Zo niet, dan helpen wij je graag verder. We sturen dan een van onze professionele fotografen/videografen langs. De missie: breng de kenmerkende sfeer van jouw bedrijf zo treffend mogelijk in beeld. Het resultaat bestaat uit een professionele fotoserie, een spectaculaire 360° foto en een walk-through video.

Met deze teasende presentatie garandeer je een eerste indruk die met kop en schouders uitsteekt boven die saaie woordenbrij van de concurrentie op vacaturebanken met enkel tekst.

Meer weten over OnJobs?

We komen graag in contact. Stel je vragen. Ons Care-team staat altijd paraat om jou te begeleiden bij het adverteren van jouw vacature op ons platform. Schroom dus niet om hulp of om informatie te vragen.

We’re on it!

Heb je vragen over OnJobs?

Ons Care-team staat voor je klaar en helpt je graag bij het maken van jouw keuze en eventueel het uiteindelijk opzetten van jouw vacature!