Het is de laatste weken veelvuldig in het nieuws, maar afgelopen week spande de kroon. Eind juni waren er liefst 327.000 openstaande vacatures (bron: CBS). De spanning op de arbeidsmarkt loopt op en heeft zelfs een record hoogtepunt bereikt.

De krapte op de arbeidsmarkt hield in het tweede kwartaal van 2023 aan. Tegenover elke 100 werklozen stonden 122 vacatures, net als in de vorige twee kwartalen. Reden te meer om jouw werving- en selectieproces eens goed onder de loep te nemen!

Op welke wijze werven bedrijven in Nederland?

Veel bedrijven, zo’n 90 procent, zetten vacatures nog op de ouderwetse manier uit. Dat wil zeggen; een lange vacature tekst, geplaatst op vacatureplatformen zónder beeldmateriaal. Lang niet altijd worden de gewenste resultaten behaalt, maar veel bedrijven blijven dit vaak doen uit veiligheid, want dit kennen ze.

Slechts 7% van de bedrijven gebruikt hun eigen (werken-bij) website. Er wordt een tekst geschreven, een mooie algemene afbeelding bij geplaatst en daarna is het hopen dat de kandidaten er op af komen.

In het speelveld van de laatste 3% zitten wij met OnJobs, deze bedrijven plaatsen hun vacatures met zorgvuldig uitgezocht beeldmateriaal en promoten deze op social media. Met deze jobmarketing brengen we dan ook jouw vacature naar de kandidaat toe en wachten we niet tot een kandidaat zelf naar jou opzoek gaat.

96% van de volwassen Nederlanders gebruikt social media. De een heeft Facebook, de ander Instagram en sommige hebben allebei. 1 op 10 mensen in Nederland gebruikt meer dan 1 social media platform per dag. OnJobs speelt daar mooi op in. Met job marketing zetten wij jouw vacature uit op social media. Dit doen we niet zomaar naar iedereen. Nee, wij zoeken zorgvuldig uit wie de vacature krijgt te zien door middel van hypertargeting. Hiermee kan je een doelgroep aangeven in een bepaalde regio met daarbij specifieke interesses/opleidingen. Niet alleen bereik je duizenden mensen uit jouw doelgroep. Maar je maakt indirect ook reclame voor jouw bedrijf.

Verouderde denkwijze bij gevestigde vacatureplatformen

Wanneer je gebruik maakt (zoals 90% van de bedrijven in Nederland) van vacatureplatformen zonder jobmarketing, vis je allemaal in dezelfde vijver van werkzoekenden.

Waar deze platformen (zoals Indeed of bijvoorbeeld Nationale Vacaturebank) een reactieve houding aannemen en de werkzoekenden (10% van de werknemers in NL) naar hen laten komen. Gaat OnJobs juist proactief op zoek naar enerzijds kandidaten die werkzoekend zijn, maar JUIST ook naar de latent-werkzoekenden die al een baan hebben, maar open staan voor verandering (75% van de werknemers in NL). Want jouw ideale kandidaat heeft immers waarschijnlijk al gewoon een baan!

Meer weten over OnJobs of ook jouw vacature via ons platform promoten?

Werp eens een blik op onze ‘Hoe Werkt OnJobs?’-pagina. Daarnaast komen we graag in contact. Stel je vragen. Ons Care-team staat altijd paraat om jou te begeleiden bij het adverteren van jouw vacature op ons platform. Schroom dus niet om hulp of om informatie te vragen.

We’re on it!

Heb je vragen over OnJobs?

Ons Care-team staat voor je klaar en helpt je graag bij het maken van jouw keuze en eventueel het uiteindelijk opzetten van jouw vacature!