Online solliciteren, het is (in deze periode) dé nieuwe manier waarop je voor het eerst kennismaakt met wellicht jouw nieuwe werknemer. In eerste instantie misschien niet ideaal, je wil elkaar toch graag fysiek ontmoeten om elkaar écht te leren kennen, maar het biedt zeker ook voordelen. Welke? Wij nemen je mee in solliciteren anno 2020/2021. Waarin we laten zien waar jij als werkgever rekening mee kunt houden.

Tips & Tricks voor werkgevers:

Online video sollicitaties zijn voor veel HR managers en bedrijfseigenaren niet de ideale manier om personeel te werven. Met de onderstaande Do’s en Dont’s voor een sollicitatiegesprek anno 2020/2021, zorgen wij dat jij de ideale kandidaat ook online kunt vinden. Danielle, onze Care-team heldin, neemt je mee in een aantal snelle tips in de onderstaande video. Alles rustig nalezen? Check dan de tips die onder de video staan uitgeschreven.

TIP (1):
Bereid jezelf én de kandidaat goed voor op technisch vlak. Welk programma ga je gebruiken? Moet de kandidaat daar iets voor installeren? Zo ja, bereid hem daar op voor. Bereid je zelf ook inhoudelijk goed voor. Wanneer je meer dan één kandidaat hebt voor de vacature, is het handig om een lijstje te hebben met vragen die je wilt stellen. Op deze manier kan je ze allemaal dezelfde vragen stellen en zien wie er het beste antwoord.

TIP (2):
Een sollicitatie is voor elke werknemer ‘spannend’, een videocall wordt door sollicitanten als nog spannender ervaren. Zorg als werkgever dan ook dat je de eerste spanning wegneemt. Zo kan je bijvoorbeeld eerst wat over jezelf vertellen en het bedrijf. Vraag aan de kandidaat wat hij of zij voor hobby’s heeft of in het weekend gedaan heeft. Zo zorg je voor een ontspannen gesprek en leer je de persoon ook nog een beetje kennen.

TIP (3):
Kies de juiste omgeving. Voer het gesprek in een omgeving waar jij je prettig voelt en bovenal waar het bedrijf goed naar voren komt. Let hier bijvoorbeeld op het lichtinval in de kamer. Kijk of je scherp beeld kan krijgen en ook erg belangrijk is dat het niet te gehorig is. Niet alleen wil je dat jouw kandidaten je goed kunnen horen. Maar jij moet hen ook goed verstaan.

TIP (4):
Deel op voorhand wat informatie over jouw bedrijf met de sollicitant. Bijvoorbeeld een wervingsvideo of foto’s van jouw kantoor/werkplek. Ook leuk is vast wat informatie over jezelf te sturen. Wie ben je, wat zijn je hobbys, wat is je functie in het bedrijf en daar dan een leuke foto bij. Zo is het voor de sollicitant ook minder spannend.

OnJobs kan perfect helpen bij het in beeld brengen van jouw werkplek / vacature. Juist het gevoel dat je als werkzoekende krijgt bij het bezoeken van een bedrijf is belangrijk voor de afweging van jouw keuze. Dit gevoel ontbreekt bij een videosollicitatie. Weten hoe wij je kunnen helpen? Bekijk onze pakketten inclusief fotografie. Klik hier!

TIP (5):
Neem het gesprek op om terug te kijken. (laat dit wel even netjes weten). Door het gesprek op te nemen kan je later kijken of je een vraag beter anders had kunnen formuleren. Niet alleen is het handig om op die manier van jezelf te leren. Maar het is ook makkelijk sollicitanten op deze manier met elkaar te vergelijken. Stel aan elke kandidaat dezelfde vragen en kijk hoe ze hier mee om gaan. Op deze manier kan je makkelijk kijken wie er het beste bij jouw bedrijf past. 

Meer weten over OnJobs?

We komen graag in contact. Stel je vragen. Plaats een eerste GRATIS vacature om ons concept uit te proberen. Wij helpen je graag verder. Ons Care-team staat altijd paraat om jou te begeleiden bij het adverteren van jouw vacature op ons platform. Schroom dus niet om hulp of om informatie te vragen.

We’re on it!

Heb je vragen over OnJobs?

Ons Care-team staat voor je klaar en helpt je graag bij het maken van jouw keuze en eventueel het uiteindelijk opzetten van jouw vacature!