F. A. Q.
Alle veelgestelde vragen die ons team regelmatig ontvangt op een rij.

Wat is jobmarketing?

Job marketing is het onder de aandacht brengen van jouw vacature aan een specifieke doelgroep die aansluit bij de functie én jouw waarden als bedrijf. In 2000 kwamen we langs vacatures door pamfletten bij de supermarkt of advertenties in de krant. Dat is tegenwoordig wel anders. Employerbranding en JobMarketing is een vereiste om jouw droomkandidaat te vinden.

De reden dat job marketing zo belangrijk is geworden komt eigenlijk omdat een overgroot deel van jouw ideale kandidaten al een baan heeft. Er is namelijk maar 10% van de mensen in Nederland werkloos. 15% van de werkende Nederlanders is tevreden met waar ze werken, maar 75% staat eventueel open voor een baan met verbeteringen. Dichter bij huis werken, woensdag middagen vrij, papa of mama dag en noem het zo maar op. Toch gaan deze mensen als ze ‘s avonds thuiskomen van werk, niet naar een vacature platform om te kijken voor een nieuwe baan. Wél pakken ze hun telefoon of tablet en scrollen door hun social media.

96% van de volwassen Nederlanders gebruikt social media. De een heeft Facebook, de ander Instagram en sommige hebben allebei. 1 op 10 mensen in Nederland gebruikt meer dan 1 social media platform per dag. OnJobs speelt daar mooi op in. Met job marketing zetten wij jouw vacature uit op social media. Dit doen we niet zomaar naar iedereen. Nee, wij zoeken zorgvuldig uit wie de vacature krijgt te zien door middel van hypertargeting. Hiermee kan je een doelgroep aangeven in een bepaalde regio met daarbij specifieke interesses/opleidingen. Niet alleen bereik je duizenden mensen uit jouw doelgroep. Maar je maakt indirect ook reclame voor jouw bedrijf.

Wat is Employer Branding?

Employer Branding is kortweg de reputatie die je als werkgever hebt. Het is de inspanning die je als bedrijf verricht om een onderscheidende voorkeurspositie te verkrijgen als werkgever, met het doel grip te krijgen op de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers in je organisatie.

Door middel van employer branding zetten bedrijven hun bedrijfscultuur op de kaart en creëren ze een meerwaarde voor de doelgroep, met als doel het behouden van huidige medewerkers, het aantrekken van nieuwe medewerkers en een algemeen sterk bedrijfsimago op gebied van werkgeverschap.

Het unieke authentieke verhaal van jouw bedrijf, jouw producten of dienstverlening. Maar dan niet vanuit het klantperspectief, maar juist gericht op al die mensen die het samen met jou doen. Laat zien waar je trots op bent en laat vooral zien waar je medewerkers in hun dagelijkse werk trots op zijn. Natuurlijk betrek je die trotse medewerkers bij de uitbouw van je werkgeversmerk, dit zijn je beste ambassadeurs voor het aantrekken van nieuwe collega’s. Zij helpen je interesse te wekken bij potentiële werknemers, misschien al lang voordat zij actief werkzoekend zijn. Dat helpt je niet alleen aan voldoende instroom, maar ook aan het juiste potentieel.

Wat is het voordeel van OnJobs?

OnJobs biedt vele voordelen en hanteert een innovatieve aanpak om sollicitanten binnen te halen voor bedrijven.

1) Employer branding:

Dit is het uitbouwen van jouw werkgeversmerk. Doordat OnJobs veel met beeldmateriaal werkt wordt jouw werkgeversmerk continu online onder de aandacht gehouden.

2) Social media campagnes:

Samen met jou definiëren wij de juiste doelgroep en gaan aan de slag met het opzetten van een flitsende campagne. Met een creatieve tekst en animatie van gave beelden van jouw bedrijf, trekken wij de aandacht van nieuw talent.

3) Beeldmateriaal:

OnJobs brengt jouw bedrijf op professionele wijze in beeld met een professionele fotoserie van 20 foto’s, 3 maal een spectaculaire 360° foto’s en een walk-through video. En dat al voor een superlage prijs!

4) Logo bij de vacature:

OnJobs biedt de mogelijkheid om jouw logo bij jouw vacature geheel GRATIS en in kleur te plaatsen. Klinkt heel normaal he, maar weet je dat je bij veel bekende platforms hier extra voor moet betalen? !

5) Herschrijven vacaturetekst:

Onze gespecialiseerde tekstschrijvers optimaliseren jouw vacature waardoor de kans vele malen groter wordt dat nieuw talent bij jouw bedrijf solliciteert.

De combinatie van het altijd online zijn, de social media campagnes, het beeldmateriaal en de bondige vacatureteksten zorgt voor de perfecte cocktail om anno 2022 toch nog nieuw talent aan te trekken.

Wat is een Hypertargeting campagne?

Wanneer je kiest voor onze (Add-on) Hypertargeting Social Media zorgen onze hypertargeting specialisten voor de promotie van jouw vacature op o.a. Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok. Met gegarandeerd 10.000 impressies! Bij de keuze voor een Hypertargeting XL garanderen wij zelfs 50.000 impressies. Onze hypertargeting specialisten weten precies hoe zij jouw doelgroep moeten bereiken door het kiezen van de juiste instellingen.

Een Hypertargeting campagne duurt in totaal 2 weken. Een Hypertargeting XL campagne duurt 4 weken. Tijdens deze weken schaven wij de campagnes continu bij om het resultaat te optimaliseren. Je kunt kiezen voor een eenmalige campagne, maar wil je écht werk maken van jouw employer branidng, neem dan een abonnement! Bovendien geniet je dan van de ultra-lage prijzen voor de campagnes en de andere add-on’s!

De combinatie van Hypertargeting campagnes en Employer Branding is de perfecte cocktail. Waar wacht je nog op?

Kan ik onze eigen beelden gebruiken?

Jazeker! Je kunt je eigen foto’s en video gebruiken. Maar let wel op:  

Gebruik relevante beelden! Uiteraard beschik je over mooie beelden van jouw dienstverlening of producten. Supergeschikt natuurlijk voor het binnenhalen van klanten. Maar veelal zijn ze minder geschikt voor het aantrekken van kandidaten voor jouw vacatures.

Denk bijvoorbeeld aan de beelden waarmee je de interesse wilt wekken voor een vacature van chef-kok. Met foto’s van mooi opgemaakte borden en het sfeervolle restaurant kom je er niet. Jouw kandidaat kok wil de keuken zien en de collega’s.

Idem voor een vacature van een autotechnicus. Leuk die mooie showroom met blinkend nieuw blik 😀 maar een autotechnicus krijg je er niet mee binnen. Die wil de werkplaats zien, het gereedschap en de diagnoseapparatuur. En natuurlijk ook weer collega’s!

Het formaat! 97% van jouw doelgroep ziet de vacature op de telefoon, dus rechtop! Zorg dat je beeld hebt in portret-stand. Met ons online tooltje knip je eenvoudig een portret uit jouw landscape-foto, maar dat pakt niet altijd goed uit zoals bijvoorbeeld met een teamfoto !
Voor video; wij ondersteunen alleen video’s welke op Vimeo staan. Heb je dit niet dan kan je hier eenvoudig gratis een account aanmaken. Met Vimeo heb je gegarandeerd geen reclame’s, bovendien is de kwaliteit beter gewaarborgd.
Gebruik alleen het nummer uit de url. Dus van deze url; https://vimeo.com/295972261 vul je alleen dit in: 295972261

Wil je verzekerd zijn van top-beeldmateriaal, maak dan gebruik van het super-scherp geprijsde beeldpakket* van Zien24. Minstens 20 professionele foto’s, 360 tour en een korte impressievideo vanaf € 275,-  Daar kan je zelf niet voor lopen klussen toch?

Let op, de beelden worden gemaakt in licentie (allen daarom kan het zo super-goedkoop) Wil je ze in groot formaat en licentievrij ontvangen, dan geldt een meerprijs van € 150,- (da’s nog steeds ‘geen geld’ 😀)

Wat is het voordeel van een abonnement?

In deze enorme arbeidskrapte anno 2024 is het van essentieel belang om jouw werkgeversmerk altijd onder de aandacht te brengen. Met de abonnementen van OnJobs kan jij écht aan employer branding doen. Zo zijn jouw vacatures 24/7 online waarmee jij je onderscheidt van de concurrentie. Wij zorgen ervoor dat je doorlopend jouw werkgeversmerk volledig in beeld, online uitdraagt.

Een groot voordeel is de enorme korting op onze hypertargeting campagnes. Deze social media campagnes kunnen wij inzetten om de sfeer binnen jouw bedrijf goed weer te geven. Door bijvoorbeeld het afgelopen teamuitje te publiceren waarmee onze hypertargeting specialisten dit precies onder de aandacht brengen van de juiste doelgroep.

Om de kenmerkende sfeer binnen jouw bedrijf in te zetten werken wij met beeldmateriaal. Ook hierop krijg jij een flinke korting. Zelfs het optimaliseren van jouw vacaturetekst is een stuk voordeliger. De combinatie van het altijd online zijn, de hypertargeting campagnes, het beeldmateriaal en de bondige vacatureteksten zorgt voor de perfecte cocktail om anno 2024 toch nog nieuw talent aan te trekken.

Waarom werken wij met zoveel beeldmateriaal?

Wij kijken tegenwoordig net even anders naar job marketing en stellen de kandidaten voorop door continu de vraag te stellen; ‘Hoe enthousiasmeren we de kandidaat voor onze vacatures?’. Wij brengen vacatures in beeld, omdat wij vinden dat je in deze tijd kandidaten enthousiasmeert door de sfeer van een werkplek in beeld te brengen. Met de juiste content wekken we de interesse van jouw doelgroep op de online plek waar ze te vinden zijn; social media. Wij brengen jouw bedrijf in beeld met professionele fotografie of gebruiken de content die jij al hebt laten maken voor jouw employer branding.

Om jouw werkgeversmerk letterlijk op social media ‘in the picture’ te zetten, heb je goed beeldmateriaal nodig. Heb jij al goed beeldmateriaal van jouw bedrijf? Dan kunnen wij daar uitstekend mee aan de slag. Zo niet, dan kunnen wij dat voor jou regelen en sturen een professionele fotograaf/videograaf bij je langs.

De missie is altijd om de kenmerkende sfeer van jouw bedrijf zo treffend mogelijk in beeld te brengen. Het resultaat bestaat uit een professionele fotoserie met 20 foto’s, 3 maal een spectaculaire 360° foto’s en een walk-through video. En dat voor een ultra-scherpe prijs!

Waarom TikTok inzetten?

TikTok is dé app van dit moment. Het gebruik van de app blijft groeien en de verwachting volgens experts is dat de app binnen nu en 2 jaar de meest gebruikte app wereldwijd zal zijn. De app heeft zijn groei vooral te danken aan de content die geplaatst wordt. De video’s bevatten een hoge comedy value en muziekgerelateerde concepten, maar ook serieuze topics worden aangekaart. Genoeg ruimte voor variatie. Een perfecte formule voor groei en viraliteit.

Vanwege de korte duur van de video’s en de informele sfeer kan jij binnen no-time een video opnemen, bewerken en uploaden. Heeft jouw video de virale factor, dan kan de video zomaar 100 duizend, 200 duizend of zelfs meer dan een miljoen keer bekeken worden. Hiermee onderscheidt TikTok zich van alle andere social media apps. Het organische bereik is onbeperkt. Of jij nou 10 volgers of een miljoen volgers hebt, het maakt in wezen niets uit.

Alle video’s komen op de for you page van TikTok. Hier verschijnen video’s die perfect zijn afgestemd op jouw eigen interesses. Het ongekend goede algoritme van TikTok zorgt ervoor dat jouw video’s precies bij de juiste doelgroep terecht komt. De combinatie van de (mogelijke) vele weergaven én het bereiken van de juiste doelgroep maakt TikTok dé app van dit moment. Genoeg reden dus om TikTok in te zetten voor jouw bedrijf? Contact ons om de mogelijkheden en prijzen te bespreken.

Zien24 komt bij ons de beelden maken, waar moet ik op letten?

Je hebt gekozen voor professioneel beeld van Zien24, hou rekening met de volgende zaken!

1) Voorbereiding!
Bedenk welke beelden interessant zijn voor de betreffende vacature(s). Zorg ervoor dat de mensen welke je in beeld wilt laten brengen geinformeerd zijn. Wellicht wil je sommige zaken niet in beeld hebben, haal dit tijdig weg of dek af.
natuurlijk wil je ruimtes netjes in beeld brengen, maar overdrijf het niet! Je wilt echte mensen in echte situaties laten tonen, een steriel bedrijf in beeld brengen wanneer dat normaliter niet het geval is werkt averechts.

2) Zorg dat iemand de fotograaf begeleid!
Dit is misschien wel de allerbelangrijkste! De fotograaf kent jouw bedrijf en branche niet en heeft ter plaatse echt jouw input nodig om de juiste beelden te schieten. Neem hem/haar aan de hand en laat zien wat je in beeld wilt hebben!! Denk hierbij vanuit jouw ideale kandidaat, wat spreekt aan en is specifiek voor dat doel geschikt. Hou er rekening mee dat de beelden in portretstand genomen worden en aan jouw kandidaat getoond worden op een klein telefoonschermpje. Zorg voor een goede mix zodat je straks niet 20 beelden hebt van bijna hetzelfde!

3) Bedenk van tevoren wat/wie je in beeld wilt hebben.
Wel zo efficient. Voorkom lege kantoren, werkplaatsen etc. Niets is zo oninteressant als een ruimte waar geen mensen aanwezig zijn!
Wil je een of meerdere collega’s tegelijk in beeld hebben, informeer ze daar dan over en zorg dat ze ook daadwerkelijk beschikbaar zijn als de fotograaf er is. Wellicht is het handig een zogenaamde quitclaim te laten tekenen, dit voorkomt dat wanneer mensen het bedrijf verlaten, geeist wordt dat je de beelden niet meer mag inzetten. Een voorbeeld van een quitclaim kan je hier downloaden.

Saai he

4) Voor de 360 tour
Je kunt tot max 3 maal een 360 foto laten maken. Supergaaf als jouw potentiele kandidaat zo een tourtje kan maken door het toekomstige bedrijf. Laat die beelden maken in de ruimtes die ook daadwerkelijk relevant zijn voor de betreffende vacature.

5) De impressievideo
Deze video is een walk-through de belangrijkste route door het pand. Veelal beginnen bij het pand in beeld, de voordeur in en zo door. Is dit voor jouw vacature niet interessant of relevant, vraag de fotograaf dan deze te maken zoals jij hem wilt hebben!

Dashboardgids
De informatie die je kunt krijgen terwijl je vacature plaatst:

Updates

Je ontvangt maandelijkse update-notities vanaf het dashboard.

Vacature Plaatsen

Een handleiding over hoe een vacature te plaatsen zal je helpen bij het plaatsen van je vacature voor een open positie.

Tips & Tricks

Onze 'Tips & Tricks' artikelen staan voor je klaar op je dashboard.

Om meer CV's te verkrijgen

Een gids over wat te doen om meer werknemers te vinden staat op jouw dashboard.

Heb je vragen over onze diensten?